Nytt jobb

03 februari 2015

Dom två första dagarna på nya jobbet är avklarade. Igår när jag kom hem var jag totalt slut. Sådär som man blir första dagen på ett nytt ställe med nya människor. Idag känns det lite bättre men det är ju massor kvar för mig att lära. Men det känns bra! Mina nya kollegor är väldigt trevliga och det är en bra stämning i tekniker-gruppen.

Det är ju ganska olikt biologiavdelningen på många sätt och jag behöver nog lite tid på mig för att komma in i mina nya uppgifter och min nya roll. Det här är ju ett ”vanligt jobb”, dvs man jobbar sina timmar och sen går man hem och det är jag inte riktigt van vid. Men det är också otroligt skönt! Jag har ju länge längtat efter ett sådant jobb, även om jag såklart älskade forskningen, men det är ovant. Det är också fantastiskt skönt att veta att jag ska vara här, det är inget som kommer ta slut utan jag har ju all tid i världen på mig!

Det jag däremot inte är helt nöjd med är min nya restid. Jag åker ju uppenbarligen samtidigt som alla andra Linköpingsbor så det är mycket trafik in på morgonen och alldeles tjockt på väg hem sen. Visst kunde det vara lite trafik innan vallarondellen på väg hem från universitetet också, men det löstes upp så snart man kommit ut ur rondellen. Aldrig att det har tagit mig mer än 20 minuter hem. Igår tog det 35 minuter in och 45 hem! Idag tog jag vägen genom stan hem, kö även där men en kvart snabbare än igår blev det i alla fall. Jag ska prova lite olika vägar och tider den här veckan och se om det går att optimera lite, för på det här sättet har jag ju ingenting för att arbetstiden numera är en halvtimme kortare…

Ett svar till “Nytt jobb”

  1. toktassarna said

    Min restid påverkas jättemycket av typ tio minuter på morgonen. Om jag ser till att komma iväg 10 i åtta är det superstor skillnad på cykeltrafiken genom Vallaskogen jämfört med om jag kommer iväg kl 8, alla studenter som ska vara på lektion kvart över lixom… Så att justera bara några minuter kan göra mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: