Cert i Frövi

18 augusti 2014

I helgen tävlade vi i Frövi. Tilde var hos farföräldrarna medan resten av familjen campade i husvagnen. Det är verkligen så himla gött när man kan bo på tävlingsplatsen sådär. Skönt för hela familjen att ha huset med sig. Synd bara att Bettan från -76 inte klarar sig så bra utan el. Istället var det mer som en lite lyxigare variant av tält. Men med tjocka duntäcken, kylväska till maten och nära till pizzerian så klarar man sig utan värme och kylskåp. Det var ju ändå underbart att sitta under tak när regnet vräkte ner även om vi spanade lite avundsjukt på alla fina, och snordyra, husbilar som stod parkerade runt omkring oss.

IMG_4512.JPG
Onnie har i alla fall fortsatt leverera denna helg. Debuten i agilitytrean på lördagen avslöjade dock att vi har en liten hemläxa gällande tunneldiskriminering att göra. I trean gäller det inte längre att alltid ta tunnelingången framför nosen, nu måste man lyssna och ta den ingången matte visar på. Alltså en disk.

Hopploppet minns jag inte annat än att vi fick en rivning och lite strul in mot en tunnel som kostade tid, men det räckte ändå till plats 10 och en sm-pinne!

Söndagens agilitylopp gick desto bättre. Det var näst intill perfekt förutom att jag höll på att ramla och därmed drog henne med mig vilket gav en stor sväng in i en tunnel. Detta kostade lite tid, men vi tog en andraplacering och cert!! Så himla häftigt! Vi som för bara en vecka sedan tog oss ur agilitytvåan och nu fick vi ett cert och såklart ytterligare en sm-pinne!

IMG_4695.JPG
I hopploppet avslutade vi med att gå i samma tunnelfälla som vi inledde helgen med, så nu jäklans måste vi träna på detta!

För Pixel har det varit stolpe ut i hoppettan igen. Han går så fint, men så är det någon liten rivning eller det att han är lite hårdhänt i slalomen och ramlar ur som ställer till det. Men men, det ger sig väl någon gång… Han debuterade ju också i agilitytvåan i helgen. Jag har undrat lite hur sjutton det ska gå eftersom vi inte alls har tränat så svårt. Men det gick faktiskt över förväntan. Vi måste helt klart träna mer banor som kräver handling, men omöjligt kändes det ju inte. Tvärtom var det mycket roligare och mer avslappnat att få jobba lite än att bara trippa runt och vara orolig för rivningar som det blir i klass ett.

Nu väntar två veckors vila och chans till lite träning innan nästa tävling.

Ett svar till “Cert i Frövi”

  1. Louise said

    Ni är grymma, stort grattis till cert och sm-pinne !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: