Ett oväntat och högst ovälkommet besök

24 juni 2014

RIP kycklingarna. Igår morse när vi kom ut fanns bara två högar med fjädrar och dun kvar. Något var visst på besök under natten och passade på att hugga in på världens buffé.

20140624-213930-77970976.jpg
Hundarna avslöjade rätt snabbt att detta något visst bestämt sig för att bosätta sig under vår altan och efter att ha lyst in med ficklampan kunde vi konstatera att det var en grävling som kommit på besök. Den ena hönan hade den också släpat med sig och använde som huvudkudde. Det blev till att skruva loss några plankor på altanen för att få ut hönan innan den ruttnat i solvärmen och gillra fällan.

Inatt hörde vi hur vår nya inneboende välte tunnan med kattmat så vi smög ner för att titta och man kan väl säga att vi tog den på bar gärning.

 Image

En glupsk liten tjockis är det. Inte en smula lämnade den och sedan dammsög den hela gräsmattan på eventuella smulor. Fällan lyckades den utlösa, men utan att själv gå in i den. Ikväll riggar vi den med kattmat och ser hur det går. Hur fascinerande det än är att ha naturen in på knutarna så vill vi inte ha fler djur uppätna nu.

2 svar till “Ett oväntat och högst ovälkommet besök”

  1. Hedvig said

    En sån tjockis! Men den har ju å andra sidan ätit sig ordentligt mätt hos er.. Hur kom den in under altanen? Det ser ju väldigt gediget ut och grävlingen är ju ändå rätt stor?

  2. A-C said

    Det var ett hål mellan muren och altanen på andra sidan som den tog sig in igenom. Vi satte för det men då försökte hen gräva sig in under altanen istället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: