Grattis Onnie!

21 december 2013

Idag fyller våran fläckiga knas-hund 3 år! Hon har fortfarande en hel del små egenheter för sig och jag tror på fullaste allvar att hon har någon slags diagnos, typ autism. Hon är väldigt beroende av fasta rutiner och stressar lätt upp när något inte är som det ”ska vara”, eller om situationen blir okontrollerad. Sedan Tilde kom har livet fått allt mer fasta rutiner vilket passar Onnie utmärkt. Mat och promenader ska ske vid samma tidpunkt varje dag -annars bajsar hon fortfarande inne. Hon är extremt mörkrädd och vill gärna inte gå ut på kvällarna. Hon har också svårt att koppla av på nätterna, vilket har resulterat i att hon återigen sover i sin bur där hon är trygg och nöjd -annars bajsar hon inne. Hon skäller fortfarande på tv:n ibland, även på små tecknade djur, men faktum är att hon ändå har blivit en mycket bättre hund senaste året!

20131221-135830.jpg
Numera kan hon faktiskt ligga på soffan och SOVA, trots att tv:n är på! Även om hon fortfarande allt som oftast ligger bakom soffbordet för att slippa se. Hon har blivit mer avslappnad och mycket gosigare av sig. Nu kommer hon ofta och lägger sig på rygg och vill bli klappad och hon verkar inte känna sig hotad på samma sätt som innan. Hon hanterar Tilde bättre, även om hon alltid måste jogga efter henne och hålla koll.

Hon har faktiskt blivit en allmänt mer avslappnad individ, även om hon ständigt måste ha koll och moffar på allt misstänksamt, och har även lagt sig till med en liiiten portion humor. Hon har helt enkelt blivit en tryggare och lite mer normal hund! Det kan också vara så att vi helt enkelt har accepterat hennes små egenskaper och lärt oss leva med hennes knäppa sidor 😛

Numera är hon i alla fall en självklar och väldigt älskad familjemedlem! Grattis Onnie!!

20131221-140031.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: