Tre veckor in på nya livet

17 februari 2017

Jag har börjat plugga. Strax före jul fick jag veta att jag kommit in på en nystartad regeringssatsning, en kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade. Låter krångligt men kort och gott, en specialutbildning för disputerade med förhöjd studietakt som innebär att jag till årsskiftet kommer att vara behörig lärare.

Varför detta då? Jo, jag har tröttnat på akademien och forskningingen. Det var jätteroligt att själv forska, men jag insåg ju redan som doktorand och jag inte vill satsa på en karriär inom detta. Istället har jag haft en annan roll inom forskningen de senaste två åren, jag brukar säga att jag varit ”på andra sidan”. Den sidan man inte ser och märker av som doktorand, men som helt klart är forskningens baksida. Även om jag har trivts väldigt bra på jobbet med mina kollegor och de arbetsuppgifter jag har haft så har jag inte gillat sammanhanget och kulturen som råder i forskarvärlden. Jag har funderat mycket på vad jag egentligen vill göra med mitt liv och haft en växande känsla av att vilja göra mer nytta och vara betydelsefull för andra. I kombination med att jag tycker väldigt mycket om att undervisa så kändes valet att hoppa på den här utbildningen ganska naturligt, även om det var två dagar av ordentlig beslutsångest innan jag tackade ja och sökte tjänstledigt.

Livet som student igen är allt annat än ”studentliv”. Jag hade en bild av slappa dagar, tid för hundträning och långa promenader. Men icke! Läser man en vidareutbildning på 120% och samtidigt jobbar 20% så är det rätt högt tempo i vardagen, så att säga. Men det är så roligt! Från första dagen har jag haft en känsla av att det här är rätt och precis vad jag vill göra. Och det är underbart att få utmana hjärnan till att lära sig lite nytt igen och verkligen få arbeta!

Om en vecka är det dags för praktik och det ska väldigt spännande!

Ett svar till “Tre veckor in på nya livet”

  1. Åsa said

    Vad härligt att ha hittat rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: