Året som gick

01 januari 2015

2014 slutade väldigt bra med grillning på dagen och en kväll med god mat och trevligt sällskap och 2015 började lovande med att Emil faktiskt sov en hel natt!! För alla som har hört oss klaga så vet ni att det är väldigt sällsynt. Det här var nog hans fjärde natt under sina nästan 11 månader. Jag hoppas verkligen att 2015 blir ett år med mer sömn!

Nåväl. Dags att sammanfatta året som gick.

Januari

De senaste tre månaderna har helt och hållet kretsat runt utbyggnaden och vi känner oss lite stressade att hinna klart innan bebis kommer ut. Som tur är vill inte liten komma ut på utsatt datum och även om jag tycker det är jobbigt att gå över tiden igen så är det himla skönt att vi hinner klart. Den 31 januari konstaterar vi att vi äntligen är färdiga, så när som på lite golvmatta i köket.

20140131-154059.jpg

Februari

Jag suckar över att bebis inte vill komma ut och fördriver tiden med att valla. Den 10 februari är tiden ute och Emil tvingas ut -med ansiktet först, stackarn! Blå och svullen i ansiktet, men det rättar till sig rätt snabbt. Tilde är glad och stolt över sin lillebror.

20140217-214732.jpg

Mars

Lydia och jag drar igång ”projekt agilityhund” med Lyra och Pixel. Vi har gjort ett seriöst träningsschema och går till hundra procent in för att få småttingarna startklara till maj. Våren kommer och månaden avslutas med att tävlingssäsongen drar igång. Eds lag kvalar till SM och Onnie debuterar i klass2 och plockar sin första pinne.

20140328-191024.jpg

April

Jag gör ett sista ryck att kvala Ed till SM, men inser att han inte håller längre och väljer istället att pensionera honom. Det blir riktigt varmt väder och vi sätter igång att fixa farstun och gruskanten runt huset.Pixel och jag går banträningskurs i vallning men jag har svårt att hitta gnistan. Projekt agilityhund tar för mycket tid och energi. Onnie startar månaden med att vinna en klass i Fagersta och avslutar månaden i Tranås. Där kommer hon etta på lördagen och tvåa på söndagen och blir därmed uppflyttad till trean i hoppklass. Emil växer och blir större.

20140421-172442.jpg

Maj

Månaden börjar med att jag, Pixel och Emil åker till Västerås för Pixels debut. Han sköter sig strålande men utan resultat. Helgen efter slår han däremot till med en nolla och första agilitypinnen! Vi bygger altan, Emil lär sig att sitta upp och Onnie jagar agility-pinnar men vi är i en fas av småfel och det vill sig inte riktigt.

20140505-114238.jpg

Juni

Pixel vinner en klass i Söderköping och jag börjar känna mig sliten av att aldrig få sova. Så sliten att farmor kallas in akut för att jag ska få sova en natt. I mitten av månaden åker vi hela vägen upp till Sollefteå för att tävla SM med laget. Helt oväntat vinner vi fredagens tävling och går ut som sista lag på lördagen. Tyvärr bestämmer sig Ed för att ta ett hinder extra, men upplevelsen var ändå så häftig! Vi får kycklingar här hemma som blir uppätna av en grävling som också bestämmer sig för att flytta in under altanen.

20140624-213930-77970976.jpg

Juli

En riktig agilitymånad som inleds i Kalmar med guldagility. En fantastisk vecka på alla sätt! Alla är där, det är varmt, sommar, och helt otroligt roligt på alla sätt!! Onnie debuterar i hopptrean och tar sig till guldfinalen och hela upplevelsen är så grym! Ironiskt nog lyckas vi inte plocka en enda pinne i agilitytvåan. Pixel tar också med sig en pinne hem. Månaden avslutas med en vecka i Skutskär. Vi bor hemma hos mamma och pappa och det är fruktansvärt varmt. Äntligen lyckas Onnie och jag ta oss ur svackan och vinner agiltyklassen båda dagarna.

20140708-195343-71623603.jpg

Augusti

Jag åker själv med Pixel och Onnie och tävlar i Fagersta. Det är riktigt mysigt att tälta bara vi tre. Pixel vinner sin hoppklass och blir uppflyttad och Onnie vinner sin agilityklass och blir äntligen klass 3-hund på heltid. Helgen efter tar hon sitt första cert i Frövi i just agiltyklass. Vi gör iordning Tildes sov-skrubb och månaden avslutas med att vi tävlar i Flen och Onnie vinner och får ett till cert. Emil tränar på att krypa, får sin första tand och älskar mat.

IMG_4785

September

Emil döps och vi har släkt och vänner här hemma på fika efteråt. Hösten börjar komma och gräset blir blött av dagg vilket resulterar i att Onnie halkar sig igenom alla lopp. Pixel skalar av sina trampdynor på balansen och helt plötsligt kan vi inte agility längre. Vi köper vår älskade lådcykel, vilket gör alla i familjen lite gladare. Jag får en tidig disputationspresent -Ulla och Bärit flyttar in.

IMG_4941

Oktober

Jag och fåren får fina höstfrisyrer och jag börjar jobba igen efter föräldraledigheten. Disputationen närmar sig med stormsteg och jag funderar på allvar vad jag ska göra med mitt liv.  Jag tävlar ett hektiskt KM med fyra hundar. Tilde fyller 3 år och Ed 8 år.

IMG_4925

November

Allt kretsar egentligen kring skrivandet av avhandlingen och jobbsökande, men jag försöker också att tänka på annat. Skaffar träningskort till mig själv och en bollkastare till hundarna. Nu SKA vi få ordning på dom där krånglande kontaktfälten! Första snön kommer i början av månaden men försvinner snabbt. Vi tävlar i Vårgårda utan resultat och helgen efter vinner Onnie ÖM. I slutet av månaden blir avhandlingen äntligen klar.

IMG_5111

December

Jag har en liten dipp i början av månaden. Det är så mycket på spel med stundande disputation och oviss framtid. Jag går på arbetsintervju och tragglar på med kontaktfältsträningen. Sen kommer det underbara erbjudandet om ett jobb och helt plötsligt blir allt roligt igen! Jag spikar upp min avhandling det sista jag gör innan julledigheten och vi firar både jul och nyår här hemma med nära och kära.

IMG_5319-0

Ett svar till “Året som gick”

  1. propiraya said

    Vilket bra år du har haft 😀 Lycka till med disputationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: