Vakuum

06 december 2014

Lättnad, ångest, glädje, nervositet, energifull, slutkörd. Just nu befinner sig mitt känslomässiga liv i något slags vakuum där allt bara flyter omkring. Och jag kan konstatera att det visst inte var helt obefogat att ha ångest inför den här perioden av livet.

Jag godkände avhandlingen för tryck i fredags och med det är den alltså officiellt färdig. Under förra veckans slutspurt hade jag två dagar då jag kände jag mig piggare och mer energifull än vad jag har gjort under hela hösten. Sen bom, i onsdags var det lite som att dra ner rullgardinen igen. Ångest, ångest. Lite för disputationen, men mest över det här livet som kommer efteråt. Jobbansökningar, intervjuer. Prestera, prestera. Jag som mest av allt bara vill sova. Få lite tid för återhämtning. Bara en dag då jag kan få klappa mig lite på axeln och känna mig nöjd. Kanske den kommer? Men inte än på ett tag verkar det som…

Plan A, plan B ….plan Ö. Hur många backupper behöver man? Jag vill helst ha hela alfabetet. Men det funkar inte så. Inte nu och inte som jag är van vid. Dessutom kastas dom där himlans bokstäverna om hela tiden. Numera är plan A mer en plan C, eller kanske D. Ja ni hör ju. Det är virrigt, oförutsägbart och skitjobbigt när man som jag bara vill planera och ha kontroll på läget. Jag försöker intala mig att det är nyttigt att vara ”spontan” och släppa kontrollen lite. Men ur ett hälsoperspektiv är jag tveksam.

Men så kommer dagar som den här. Inte på något sätt mindre jobbig men i alla fall utan jobbiga tankar. Dagar där hela dagen går ut på att tjafsa med en treåring, se till att bebisen inte slår ihjäl sig och att lussebullarna inte blir brända. Där dagens hundträning är det mest avancerade på agendan. En dag som tar energi från ett annat batteri än det där jobb-karriär-framtidsbatteriet, och istället ger det en chans att ladda upp lite. Det är så skönt.

Antagligen kommer jag att överleva det här också. Men jag kan ju erkänna att det är lite jobbigt just nu…

Ett svar till “Vakuum”

  1. Karin said

    Du kommer ordna det! Å ja förstår precis känslan av att vilja stiga av snabbtåget och bara ta en paus. Det är himla prestationskrav på jobbet, när man väl för det. Puh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: