Sista dagen

12 oktober 2014

Idag är det min allra sista dag på föräldraledigheten. Och det känns bra. När jag va hemma med Tilde var jag betydligt mer sentimental. Men då tog allt så definitivt slut. Tilde började förskola och vardagen drog igång. Nu ska ju istället Axel vara hemma till sommaren med barnen, och det är ganska stor skillnad.

För min del känns det bara bra att få ta tag i jobbet igen. Jag har jobbat ganska mycket under min andra halva av ledigheten. Ett manus submittade jag till en tidskrift nu i veckan, och det andra manuset är näst intill klart det också. Målet innan jag gick på föräldraledighet var just att skriva två manus, men det var väl knappt att jag själv trodde att jag skulle lyckas med detta. Men det gjorde jag och imorgon när jag är tillbaks på jobbet kan jag köra igång att skriva självaste kappan till avhandlingen. Det känns bra, jag är i fas med planeringen. Det känns också väldigt bra att få tid till att jobba. Nu kommer jag att ha 8 timmar om dagen avsatt bara till det. Jag behöver inte försöka klämma in någon timme här och där för att hinna med vilket har varit ganska stressande.

Som ni märker ligger fokus just nu övervägande på den stundande disputationen. Och det är väl egentligen inte så konstigt. Agilityn får stå tillbaka lite vilket faktiskt bara är bra nu när vi ändå har en viloperiod. Pixel har börjat lite smått att träna RC, i övrigt blir det enbart fysträning i form av cykelturer. Sedan vi fick lådcykeln har hundarna sprungit ca 1 mil om dagen, ibland längre och såklart ibland kortare. Men dom är helt klart i fin form nu!

I övrigt går mycket energi åt till att fundera över nästa liv, det som börjar den 19 januari. Planen från början var i att läsa en kompletteringsutbildning till BMA, för att jag tror att det är det lättaste och smidigaste sättet för mig att komma in på arbetsmarknaden och få ett jobb där jag kan göra lite olika saker och faktiskt vara nöjd. Men efter att ha skannat av platsannonserna runt om i Sverige inser jag ju att jag faktiskt skulle kunna söka jobb med den bakgrunden jag har nu. Jobb som antagligen är minst lika roliga och antagligen bättre betalda än vad en BMA-tjänst skulle vara. Det lilla kruxet är bara att dessa jobb inte finns här i stan, utan i den stora staden Stockholm. Ju mer jag funderar, desto mer osäker blir jag. Utbildning eller inte? Försöka få en postdoc trots allt och hoppas på en vidareanställning sen? Söka jobb på annan ort -veckopendla? Chansa på att jag hittar något här? Vad är viktigt för mig? Vad vill jag? Jag som tyckte jag hade en plan, men nu börjar jag vackla. Att ta det med ro och tänka att det löser sig är inte min melodi. Jag vill gärna ha både en plan A,B och C. Gärna ner till Ö…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: