Agility SM

17 juni 2014

På väg hem från en fantastiskt rolig helg långt bort i norr. Jag åkte upp själv med barnen i tisdags, mellanlandade i Gävle hos mamma och pappa en dag och fortsatte upp på torsdagen. Axel jobbade och kom efter med nattåget så honom plockade jag upp på fredag morgon.

Vi hade hyrt ett gammalt hus i skogen utanför Långsele. Varken centralt eller modernt, men det funkade bra och var rätt skönt då hundar och barn kunde röja som dom ville.

Det här var ju mitt och Eds första SM och såklart väldigt spännande. Det var också Eds sista tävling eftersom jag bestämt mig för att pensionera honom sen. Hans höfter hållet helt enkelt inte för aktivt tävlande och tränande. Första lagloppet gick på fredagen och var en trevlig Seppo-bana. Ed kändes fin men fixade tyvärr inte slalomingången. Laget fick sammanlagt 10 fel, men vi tänkte att det i alla fall var bra att vi fått ett resultat och att det borde ge oss ett hyfsat utgångsläge inför finalen. Gissa om vi blev förvånade när det sedan visade sig att vi gick upp i ledningen! För min del var det så oväntat och osannolikt att vi skulle gå ut som sista och ledande lag i en SM-final att jag hade svårt att tro det.

SM är ju verkligen agility när det är som bäst! Alla ger allt och stämningen är på topp, ändå var jag faktiskt inte särskilt nervös inför finalen. Bara grymt laddad! Banan var fantastiskt rolig med en ganska uppenbar hinderfälla. Jag var helt och hållet förbered på denna och gjorde allt jag kunde för att få Ed att inte dra på hindret, men tyvärr bestämde han sig ändå för att göra det. Så tråkigt eftersom jag vet att Ed ibland kan vara så följsam och fin. Men nu blev det istället en disk och någon mer hund fick vi inte runt i laget. Tråkigt såklart men känslan och upplevelsen att få va med om något sånt här var ändå oslagbar!!!

Resten av helgen fick vi bara sitta och njuta av grym agility. Finalerna var som vanligt otroligt spännande och man blir ju inte annat än inspirerad och träningssugen till tusen!!

20140617-162329-59009610.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: