Projekt agilityhund

20 mars 2014

I år är ju tanken att Pixel ska debutera som agilityhund. Närmare bestämt första helgen i maj.

Vi har hittills tränat ganska sporadiskt. Han kan alla hinder men det har inte direkt funnits någon plan med träningen. Jag har varit rädd att köra igång på riktigt för tidigt utan har medvetet valt att vänta för att han ska kännas helt färdig i kroppen. Jag har också känt att det är svårt att ta den unga hunden på allvar och verkligen satsa när jag redan har två andra hundar. Vi har helt enkelt inte haft så bråttom. Men så insåg jag att debuten ändå närmar sig och kände att vi behöver en plan och struktur i träningen. Alltså frågade jag Lydia om vi inte skulle göra en ordentlig träningssatsning med våra småttingar. Lyra är ju bara halvåret yngre än Pixel och det är ju helt klart roligare att göra det tillsammans!

Resultatet blev en ordentlig planering som sträcker sig fram till debuten där vi ska hinna träna igenom allt vi anser att hundarna ska kunna innan vi tävlar för första gången.

Det är ju fantastiskt roligt att träna dessa småttingar! Dom gör så mycket konstiga saker! Jag vet inte hur många gånger vi sagt ”vad hände där???”. Det är hopp över däck, hopp in i däck, springa runt hinder som står mitt framför nosen, snedda rakt över mattes linje för att man måste ta tunnelingången där borta… Många skratt har det blivit 🙂

Första tredjedelen av planeringen är avklarad. Vi har mycket kvar att träna på, men det börjar faktiskt märkas att träning ger resultat. Det är himla häftigt att se hur båda hundarna utvecklas och sakta men säkert börjar känslan av att dessa småttingar en dag kommer att bli riktiga agilityhundar att infinna sig.

7 svar till “Projekt agilityhund”

 1. toktassarna said

  Låga hinder är visst inget för Pixel 😀 Och vad känslig han är för in inbromsning 😀 Men det blir nog bra det här ser det ut som!

 2. Cissi said

  Han ser jättefin ut, väldigt lyhörd! SIsta rivningen är ju underbar! 🙂
  Hur har du satt fast dina tunnlar förresten? För visst är det rusta-tunnlar ett par stycken iaf?

 3. A-C said

  Tack!
  Ja det är rustatunnlar som jag satt fast med remsor av presenning och sandsäckar, dvs sopsäckar fyllda med sand.

 4. Åh vilken härlig film! Det är så roligt att träna yngre hundar! Det händer så mkt spännande då! Är det Haninge som gäller i maj då kanske?

 5. A-C said

  Eller hur!
  Västerås hade jag tänkt mig. Vi går ut hårt från början med en tvådagars 😉

 6. Hedvig said

  Haha vad söt! Den sista när han hoppar rakt upp och landar på hindret 😀 Men alltså, han ser ju SKITFIN ut! Det blir kalas det där!

 7. Ha, ha, ha – han är för söt! Det är det som är charmen med att träna nya hundar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: