Sjukling

16 mars 2014

Tilde är väldigt sällan sjuk, peppar peppar… Men när hon blir det är det rejält. Igår vaknade hon med 40 graders feber och var såklart väldigt ledsen. Hon fick alvedon men vi fick ändå inte ner febern och i två omgångar kräktes hon upp allt vatten hon drack. I soffan, såklart.

På kvällen började hon klaga på ont i nacken. Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att vara på den säkra sidan, eftersom nackstelhet och feber hos barn kan vara farligt. Lite oväntat blev vi skickade till jourkliniken för en koll. Typiskt nog jobbade Axel natt så jag fick själv packa in barnen i bilen och åka till sjukhuset.

Läkaren på jourkliniken tyckte inte att nacken var några problem, däremot så blev hon bekymrad över att Tilde verkade ha ont på blindtarmssidan av magen och skickade oss vidare till akuten. Tilde såg vid det här laget riktigt risig ut men verkade i alla fall inte ha ont i magen längre. För säkerhetsskull fick vi åka upp till barnavdelningen för undersökning. Efter två festisar och starkare febernedsättande medicin så piggnade hon tillslut till och vi fick åka hem.

Axel hade turen att få ledigt resten av natten och mötte upp oss på barnavdelningen vilket var väldigt skönt. Klockan hade nämligen hunnit närma sig midnatt och jag kände mig mer som en zombi än en fungerande människa.

Idag är Tilde betydligt piggare och Tildes föräldrar betydligt tröttare än gårdagen. Men det viktigaste är såklart att hon mår bra igen!

Ett svar till “Sjukling”

  1. lydiaodingo said

    Oj vad otäckt. Tur att hon är på bättringsvägen! Tänk på att vi bor ett stenkast bort. Du behöver inte re ut allt själv även om jag vet att du kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: