Årets första vecka

06 januari 2014

Vi avslutade förra året med en trevlig nyårspromenad och korvgrillning tillsammans med Hedvig, Lydia, Jessica, Amanda och Dante och våra 8 (!) hundar.

20140106-171219.jpg

20140106-171234.jpg

20140106-171252.jpg

Kvällen spenderades med samma trevliga umgänge hos Hedvig och Pascal. Axel som åkt ner till Växjö på dagen överraskade och kom hem på kvällen för att fira nyår innan han åkte tillbaka. Årets bästa överraskning!

Därefter har vi haft många slappa dagar här hemma. Det är verkligen mysigt att bara få ta det lugnt hemma tillsammans med familjen.

20140106-171617.jpg

Eller, lugnt och lugnt… De flesta av dagarna har faktiskt spenderats på Tornby. Efter några veckors funderingar och vånda bestämde vi oss för att byta ut hela köket. Så nu står närmare 30 kartonger med kök och väntar på att bli uppackade och monterade. Tyvärr är vi begränsade att fortsätta renoveringen då vi först måste få golvet lagt och när det sker beror på när plattan har torkat. Så länge har vi i alla fall monterat upp ett väggskåp där micron äntligen fick en bra plats. Axels pappa var snäll att hjälpa oss upp med tapeten på fondväggen i köket och snickaren har fått upp spisfläkten som blir klar imorgon.

20140106-172143.jpg

20140106-172152.jpg

20140106-172201.jpg
Annars har vi mest ägnat dagarna åt att cykla. Folk klagat på den snöfattiga vintern, men jag uppskattar cykelvädret! Vi har så härliga rundor här omkring som är perfekta för cykling och det är dessutom lättare att ta sig fram med cykel många gånger än med barnvagn. Dock är det ibland tungt och jobbigt, speciellt med 15 kg Tilde, motvind och lera som suger fast cykeln. Därför har jag nu börjat drömma om en sådan här:

20140106-173554.jpg
Det måste ju vara det ultimata transportsättet med barn och hundar! Det är säkert att åka med tre hjul, man kan ha båda barnen framför sig och hålla lite koll under färden. Barnen sitter betydligt säkrare än i en cykelvagn. Man behöver inte oroa sig för halka, går liksom inte att ramla omkull och det blir inte vingligt när man vill kika över axeln efter bilar. Den går att få som elcykel vilket skulle betyda att varje tur inte behöver bli ett fyspass. Vi skulle kunna cykla ännu längre rundor, till affären, simskola och på picnicturer i sommar och hundarna kan hänga med. Det finns att få med kapell som skyddar mot väder och vind och med ordentlig sittbänk med trepunktsbälte. Bebisen kan sitta tryggt i sitt babyskydd eller ligga i liggdelen till vagnen. Man kan ta sig fram överallt eftersom lådcykeln har ordentliga höga däck, precis som vanliga cykeln. Något som känns som en omöjlighet med den ganska så osmidiga dubbelvagnen. En sådan här vill jag verkligen ha!

Ett svar till “Årets första vecka”

  1. Åsa said

    Perfekt, särskilt elcykeldelen. Jag ÄLSKAR min 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: