Året som gick

31 december 2013

Såhär årets sista dag är det väl hög tid att blicka tillbaka på året som gick;

 

Januari

Året inleds med massor av snö och en agilityresa till Åland med Lydia och Johanna E. Den här gången är det Onnie som får följa med. Förutsättningarna i inmomhushallen är perfekta men jag blir matförgiftad och har lite svårt att njuta av resan.

Någon helg senare åker jag ensam till Åre för att gå på Johan och Annas bröllop. En fantastiskt rolig helg blev det tillsammans med gamla vänner från Gävle, trots att Axel inte kunde följa med.åre

Helgen efter tävlar Onnie på HU:s klass 1 tävling och vinner båda klasserna. Annars verkar det mest bara vara jobb som gäller och en massa, massa snö.

snö

 

Februari

Vi börjar månaden med att åka till Hedemora för att att hämta hem 6 stycken ungtackor och därmed kan vi äntligen börja lite försiktigt med vallningen, jag och Pixel.

får

I mitten av månaden upptäcker jag att Onnie har ont i ryggen och blir alldeles matt. Pixel fyller ett år, Axels utbildning närmar sig sitt slut och han får jobb och jag upptäcker att det ändå finns hopp om våren.

I slutet av månaden kastreras Pixel och Onnie får sin dom; inflammation i bogen, smärta i ryggen och stel i höften. Jag tappar hoppet om att jag någonsin kommer att få tävla med den hunden.

pix

 

Mars

Jag får veta att Pixles höfter och armbågar är fina. Såret efter kastreringen läker fort och vi vallar på här hemma. Tilde växer och börjar bli ett riktigt litet barn. I övrigt är mars en ganska tråkig och händelselös månad, men vi avslutar i alla fall med en trevlig helg i Rättvik hela familjen. Ed går som tåget och plockar 4 sm-pinnar på raken.

rättvik

 

April

Månaden inleds med att jag fyller 30 och Axel överaskar med teater, hotell och spa.spa

Jag tar husvagnen och far på en halvlyckad vallkurs i snöslasket i Fjugesta. Helgen därefter är kommer våren och tävlingssäsongen drar igång. Vi åker till Njudung och Ed plockar helt oväntat ett cert.cert

Onnie är fortfarande inte bra från sin skada och får stå över tävladet. Istället försöker jag plocka sista sm-pinnarna med Ed, men vi faller på mållinjen och missar sm med en pinne. Tilde fyller 18 månader och vädret är i alla fall fantasktiskt!

vår

Maj

Vi firar min födelsedag här hemma med födelsedagsagility och Onnie blir äntligen friskförklarad. Vi åker ner till skåne med laget och tävlar och vädret fortsätter vara fantstiskt!

Födelsedagsagility

Axel jobbar och är borta mycket. Jag är hemma själv med Tilde och hundarna och det är ganska jobbigt. Mamma bor här peroidvis och hjälper till med barnpassningen, tack o lov.

Onnie får äntigen tävla. Vi inleder med en mindre katastrof i Aneby där hon ramlar av balansen och blir ståendes på tre ben. Den här gången har vi ändå turen med oss och hon repar sig snabbt utan med. Helgen efter har klubben sin egna tävling som vi även i år lyckas dra runt. Onnie får tävla och vinner en klass. Vi börjar hitta tillbaka till varandra och känns allt mer samspelta på banan.

onnie

Caddyn flyttar hem till oss och äntligen har jag fått en bil som rymmer både hundar och barn och strax därefter slår vi till på ett hästsläp också. Jag avslutar månaden med att stuka foten i hönshuset och får skutta runt på kryckor ett par veckor.

 

Juni

Sommaren är här! Tilde badar, jag ligger på en filt med min stukade fot och mamma styr upp hushållet. mormor

Så snart foten är bättre skuttar jag ut i fårhagen på kryckor med Pixel. Jag har anmält oss till VP och vi tränar massor. Hinner med ett trevligt kennelläger hos FTW också.

vallning

 

Juli

Jag, Tilde och hundarna packar husvagnen och far till värmland för att tävla. Fyra härliga dagar med agility tillsammans med Lydia och Jessica och Hedvig och Pascal fick vi. Både Ed och Onnie går finfint. Ed nollar flera av sina lopp och Onnie plockar en första och en andraplats.

värmlandsrallyt

Helgen efter är det dags för VP. Det är mycket drag och otroligt varmt men vi klarar det och jag är så otroligt stolt över oss!

vp

Onnie avslutar månaden med en riktigt bra tävling och vinst i Vimmerby

 

Augusti

Efter en slapp och härlig sommar kommer vardagen som ett slag i magen. Axel jobbar (som vanligt), Tilde börjar på förskolan, jag börjar jobba och åker på konferens till Portugal och livet känns bitvis lite väl mycket. Det är faktiskt så mycket att jag väljer att stå över några tävlingar för att hinna återhämta mig lite.

Caddyn krånglar en massa och jag och Tilde åker till Göteborg över dagen. Onnie kommer in trebent från promenaden en morgon och man kan inte annat än sucka..

buss

September

Jag blir ordentigt förkyld men tävlar ändå några tävlingar för laget. Ed är ojämn och det känns inte alls bra. Jag misstänker att hans gamla skada spökar igen. Onnie har däremot återhämtat sig igen och är galnare än någonsin på plan när vi tävlar ÖM. Vi tävlar säsongens sista tävling i Katrineholm och avslutar med vinst i agilityklassen. Därmed är Onnie klass 2 hund på heltid och jag är jättenöjd.bons

Oktober

Månaden då allt händer. Utbyggnaden av huset startar, vi fixar iordning hundgården så att hundarna kan vara då på allvar på dagarna när vi jobbar, Ed fyller 7 och Tilde fyller 2. Det är fullt upp med att få vardagen att gå ihop.

hundgård hus tilde2

November

Det mesta kretsar kring utbyggnaden, såklart. Vi lever i ett byggkaos och fascineras över hur snabbt det ändå går framåt.

utbyggnad

Jag och Lydia och under fem veckor gått vallkurs och den här måanden är det avsluitning. Det är svårt och vi känner oss ganska mätta på vallning för stunden.

Vi åker på julmarknad på Ekenäs en lördag också. Annars är november en månad med mest vardagar som rullar på.

julmarknad

December

Fortfarande fullt fokus på bygget. Det blir inte så mycket julfirande eftersom både jag och Axel jobbar men vi bakar i alla fall lite pepparkakor här hemma.

pepparkakor

Onnie fyller 3 och eftersom snön lyser med sin frånvaro så tränar vi fortfarande lite då och då. Ed känns inte riktigt fräsch än och Pixel tycker det är lite tråkigt med lågsäsong.

Själv är jag trött, trött. Bästa julklappen är att Axel fått jobb på östgötapendlen och kommer bo hemma igen nästa år! Vi får hyfsad ordning på hallen och kan äntligen börja njuta av den nya delen.

Ett bra och händelserikt år kan man väl sammanfatta det gångna året som! Nu ser vi med spänning fram emot nästa!

Gott Nytt År på er alla vänner där ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: