God Jul!

26 december 2013

Den här julen har nog varit den o-juligaste någonsin, men ändå väldigt trevlig! Axel jobbade 23e, 24e och 25e och själv jobbade jag natten till julafton vilket gjorde att vårt julfirande blev ganska begränsat. Har man dessutom inget vettigt kök att laga mat i så går det mesta julfirandet bort.

Jag och Tilde startade i alla fall julafton hemma hos Lydia och Jessica med lite tomtegtröt innan vi styrde bilen ner till Växjö. Vi hade med oss lite julmat och det blev liksom alldeles lagom. En jättemysig kväll tillsammans fick vi hela familjen och det var ju det viktigaste. Dagen efter åkte vi hem igen.

Den allra bästa och mest fantastiska julklappen fick vi redan förra veckan då Axel fick jobb på östgötapendeln vilket innebär att han från och med 1 februari kommer att bo hemma igen!! Bättre tajming än så kan det inte bli!

Julklapp nummer två kom idag då vi äntligen fick inreda vår groventré. Det blev precis så bra som jag önskat mig! Stort och rymligt med plats för alla våra ytterkläder och skor. Allt hänger på väggen vilket gör att det kommer bli väldigt lättstädat, vilket var ett krav från min sida eftersom det kommer bli ett väldigt smutsigt rum. Det här kommer också till stor del att bli hundarnas rum och därför står tre stora biabeddar på inköpslistan.

Självklart ska vi också ha klinker på golvet och det ska upp några skåp på väggen ovanför hängarna och en bänkskiva under fönstret. Och sist men inte minst så ska ju värmepumpen in! Men nu kan vi i alla fall använda utrymmet som det var tänkt!

20131226-222312.jpg
Grind som hindrar skitiga hundar från att springa in och jobbiga barn från att störa hundar

20131226-222441.jpg
Ordentligt med plats för alla våra ytterkläder. Inget mer rota under trappen och slå i huvudet. Nu kan man äntligen se sina kläder!

20131226-222612.jpg
En vettig plats för gästernas kläder och hängare på bra höjd för Tilde. Bädden blir förhoppningsvis snart utbytt mot en snyggare biabedd.

20131226-222800.jpg
Massor med plats för alla våra hundratals mössor och vantar i trådbackar som gör att fuktiga kläder kommer att torka. En bänkskiva över kommer bli perfekt avlastningsyta sen.

20131226-222955.jpg
Skämshörnet som ingen behöver se. Hundprylar och plats för skitiga overaller där dom äntligen inte är ivägen.

Vår hall kanske inte är den vackraste och saknar definitivt mysfaktor, men dem är så otroligt praktisk att jag blir lycklig varenda gång jag går in där!

3 svar till “God Jul!”

  1. Hedvig said

    Jag tycker att er hall ser alldeles perfekt ut!

  2. Louise said

    Praktiska hallar är det bästa som finns ! Jag har med en hundhall, så skönt när man bor som vi gör 🙂 Gott nytt 2014, hoppas vi hinner ses något ! kram från Louise och Kite

  3. yasemin said

    Åh jag ser att ni har kunnat fästa trådbackarna bara i väggen jag letar efter såna eftersom jag har en stor garderob som jag behöver fästa sånna bara på ena sidan och hittar bara ställningar som måste stå på marken (ingen lösning för mig) vart har ni hittat dom ställningarna man bara kan fästa i väggen ? =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: