Kennelläger FTW

19 juni 2013

Ensam tillsammans med hundarna har jag spenderat tre dagar hos Fanny och Thomas på kennelläger. Det är alltid lika roligt att träffa hundar som är mer eller mindre släkt med ens egen och se hur dom har utvecklats.

Jag och Pixel passade på att spendera en hel del tid i hagen nu när det fanns chans att valla på får som flyttar sig för hunden. Våra egna får har ju blivit så fruktansvärt tråkiga. Vägrar att flytta sig och betar obekymrat vidare när Pixel kommer. I värsta fall sprider dom ut sig ännu mer och i bästa fall flyttar dom sig motvilligt under tydliga protester. Inte så bra för Pixel som undrar vad han gör för fel och blir osäker.

Vi började med att köra våra vanliga övningar i 25:an. Pixen har verkligen börjar förstå korta och långa flanker nu och var precis lika lugn och sansad på nya djur som han brukar vara här hemma. Därför avancerade vi dag två ut till stora fältet. Här var det en lite större grupp på 15 tackor med mycket spring i benen och på stora ytor. Pixel fick jobba mer självständigt och med högre fart än annars och man kunde verkligen se hur han växte med uppgiften! Vi passade också på att träna längre hämt och fålla in. Något vi inte har möjlighet till här hemma.

Idag hjälpte Thomas mig att bygga en VP bana och förklarade hur ett VP går till. Jag har ju planer på att starta VP i slutet av juli och kände att vi behövde testa att köra en fullständig bana för att se vad vi behöver träna vidare på. Pixel skötte sig alldeles stålande och vi klarade hela banan utan något större problem. Ända missen var att han slog över i hämtet. Han är för orutinerad för att känna av balansen på så långt avstånd och hörde inte mitt ”ligg”. Jag insåg också att jag måste vråla ut kommandona för att han ska höra och att dessa låter helt olikt kommandona som jag nästan viskar fram annars. Något att träna på.

En liten bonus som avslutning blev när vi råkade tappa en grupp får från fållan som rusade ut till den andra gruppen på fältet. Pixel fick göra ett hämt på dryga 200 m och fålla in alla djuren igen och löste uppgiften galant!

Det är så häftigt att känna hur han alltid vill göra sitt allra bästa för att få det som jag vill, och att han har så mycket naturlig känsla i sig! Vi har så himla roligt ihop i fårhagen och nu är jag mer peppad än någonsin på det här med vallning!!

Bild lånad av Camilla Jacobson:

20130619-233719.jpg

2 svar till “Kennelläger FTW”

  1. Hedvig said

    Vad roligt det låter!
    Ska Monster komma och prata med dina får igen kanske?

  2. A-C said

    Det får han gärna göra, men jag tror tyvärr inte att det hjälper. Lyra har varit där och skrämt dom lite med jämna mellanrum och då springer dom hur bra som helst 😉 Men Pixel känner dom igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: