Nu går det inte bra igen

18 februari 2013

Onnie har ont i ryggen IGEN! När man äntligen börjar ana en tävlingssäsong borta i fjärran DÅ ska det naturligtvis skita sig. Jag blir så less!!

För tre veckor sedan började hon riva på träningen. Redan då började jag misstänka att något var fel. Men jag klämde och kände och strechade och kunde inte hitta något. Förra helgen rev hon ännu mer på träningen. Tänkte såklart att det inte var bra men kunde fortfarande inte hitta något tydligt fel eller ömhet i ryggen. Vi har under hela vintern fystränat och i veckan som gick ökade vi på dragträningen. Efter detta blev det värre. Hon blev väldigt ovillig att strecha och ömmade tydligt i ryggen. Så i fredags bestämde jag mig för att sjukskriva henne och sätta in metacam för att en gång för alla läka ut den här envisa skadan. För jag är rätt säker på att det är samma skit som i somras då hon ömmar på exakt samma ställe.

Onnie tillhör ju inte direkt kategorin hundar som tar saker med ro. Så när Axels mammas nya hund kom på besök igår slog hon ju nästan knut på sig själv av lycka. Detta måste ha gjort att hon på något sätt förvärrade skadan för resten av kvällen var hon sur och muttrig på det mesta. Men droppen kom när hon nafsade mig i ansiktet (!) för att jag klappade henne över ryggen. Då var det bara att inse att hunden har ont, på riktigt! Arg hund med ryggont… Plötsligt var vi tillbaka till tiden med Index. Behöver jag säga att det kändes lite tungt?

Idag har jag bokat in röntgen hos Sven. Det var ju han som gjorde skiktröntgen på Index. Och även om jag tyckte att hans personal var usla som glömde kvar kanylen i benet på min hund, så tycker jag att Sven var bra. Så nästa onsdag ska Onnie röntgas. Jag orkar inte riktigt spekulera i vad som är felet, men det måste vara något mer än bara en sträckning. En sådan borde ha läkt ut för länge sedan med tanke på hur länge vi koppelvilade. Så vi får se.

På samma gång ska Pixel kastreras. Han fyller ett imorgon och med det så är väl hoppet om att kulorna ska komma ner ute. I och med detta så tycker jag att det är lika bra att kastrera eftersom det finns en ökad risk för testikeltumörer och andra komplikationer om man lämnar dem kvar. Sven kunde dessutom utföra titthålskirurgi vilket bara lämnar tre små hål och inte innebär något större ingrepp vilket känns skönt. På samma gång ska vi passa på att höftledsröntga.

Behöver jag säga att nästa onsdag kommer vara en nervös dag för mig?

10 svar till “Nu går det inte bra igen”

 1. Karin said

  Jag håller tummarna stenhårt för Onnie!!

 2. Usch vilken otur du och hundarna har! Starkt att ta allt på samma dag, och förstår att onsdagen blir en tung dag! Kram

 3. toktassarna said

  Men blä….

 4. Ida said

  nej, vad jobbigt!! Hoppas det visar sig vara något som är lätt att fixa!

 5. Eländes också! Tänker på er och håller alla tummar och tår för att allt går bra och att Onnie snart är en pigg, glad och frisk hund!

 6. Cissi said

  Håller tummarna för båda hundarna! Hoppas verkligen dom blir fit for fight snart igen båda två!

 7. propiraya said

  *suck* 😦 Lycka till!

 8. Hedvig said

  Men vad fasen??
  Lycka till med vet-besöket, hoppas Onnies undersökning leder till nåt konkret..

  Kram på dig..

 9. Usch, jag lider med dig! Det är fasiken inget roligt! Håller tummarna för att något hittas så att du får en förklaring till varför hon inte blir bra!

 10. Anna & vättarna said

  Men nej vad tråkigt att höra! Här hålls det också tummar och tassar för att det går bra med undersökningen!
  Vad gäller Pixelkastrering så kan jag bara säga att kastrerad hanhund är den optimala hunden i mitt tycke, skönt att kunna göra titthålsoperation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: