Bröllop i Åre

13 januari 2013

I torsdags åkte jag själv upp till Åre. Tanken från början var att hela familjen plus farmor skulle ha följt med. Men efter att Axel fått sitt schema för praktiken som började den här veckan, och det visade sig vara jobb hela helgen, så blev det att jag åkte själv.

Detta betydde såklart inte att jag var själv i Åre. På plats var redan Emma och såklart Anna och Johan (brudparet) och dagen efter droppade folk in.

Det var längesedan jag var i Åre och det såg väl inte riktigt ut som jag minns det. Men själva byn är ju väldigt gullig och naturen och omgivningarna helt fantastiska! Eftersom jag var helt själv i lägenheten där jag bodde så har det inneburit sovmorgon och allmänt slappande i två dagar. Och det har också varit alldeles underbart! Vet inte när jag senast kände mig såhär utsövd 🙂

20130113-154528.jpg
Fredagen ägnade jag åt att strosa runt på byn. Hittade världens bästa secondhand affär! Vanligtvis hittar jag aldrig saker på secondhand men det här var en med enbart fritidskläder och sportutrustning. I Åre är det tydligen stort omlopp på märkessportkläder. Många duktiga skidåkare blir sponsrade från stora klädmärken med mer än vad dom behöver och istället för att kläderna bara ska hänga i en garderob så öppnades den här affären. Perfekt för en sån som mig som gärna vill ha bra grejer, men oftast tycker att det är väl dyrt. Nu lyckades jag hitta en houdini-tröja, en peak performance windstopper-jacka och ett par everest-kängor plus en mössa för 1500 spänn. Klart prisvärt!!

20130113-154655.jpg
Fredagskvällen bjöd på inför-bröllopet-mingel på en av Åres barer ”Supper”. Mycket trevligt!

Själva bröllopet ägde rum i Åre gamla kyrka. Brudparet var så vackra och vigseln väldigt fin. Vinterbröllop är faktiskt väldigt vackert. Kallt, men stämningsfullt. Brudparet åkte från kyrkan i häst och släde och vägen upp till festlokalen var kantad med marschaller. Att det kom lite nederbörd gjorde bara att det blev mer stämningsfullt (vilket oftast inte är fallet under ett sommarbröllop 😛 ).

20130113-154810.jpg
Både Anna och Johan är väldigt musikaliska och har många vänner som är duktiga musiker och sångare. Med dessa förutsättningar kan det ju inte bli annat än fantastiskt bra! Middagen bjöd på fina tal och riktigt bra uppträdanden. Ett sånt bröllop går liksom bara inte att toppa, så det är tur att vi inte tänkte ha något stort bröllop när vi gifter oss 😉

Trots att jag har saknat familjen så har det ändå varit en fantastiskt rolig helg!! Härliga människor, många skratt och en hel del kvalitetstid med underbara Emma. Vi ses inte så ofta, men när vi gör det är det alltid lika roligt!

20130113-154925.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: