Dagis

05 november 2012

Idag var det alltså dagispremiär! Vi var bara där en timme och tanken var att Tilde skulle få se sig omkring och bekanta sig med lokalen mest. Det gick förvånansvärt bra faktiskt! Lite blyg var hon till en början. Men medan vi satt på golvet och pratade blev hon mer och mer nyfiken och tillslut kravlade hon ur mitt knä för att gå på upptäcktsfärd.

Det slutade med att vi satt i ett rum med dagisfröken Malin medan Tilde gick runt i det stora lekrummet med de andra barnen och lekte i sin egen lilla värld.

Det kunde ju inte ha gått bättre i alla fall! Tilde var mycket nöjd över att äntligen få röja fritt och brydde sig inte alls om sina föräldrar. Inte fören tröttheten slog till och då var det ändå dags att åka hem.

Dagiset verkar bra och jag gillar personalen. Varje dag har dom någon form av aktivitet: gympa, skogen, måla, lek och allsång. Det finns också något slags pedagogiskt tänk och det är en trevlig stämning det lilla vi har sett. Säkert inget unikt för det här dagiset men jag gillar det. På torsdag är det föräldrarmöte och jag tänkte att vi skulle gå. Jag har ju så svårt att inte engagera mig och det är ju alltid roligt att se vilka de andra föräldrarna är 😉

En stor dag var det i alla fall för Tilde och även för mig. Jag blev alldeles rörd av att se vår lilla tjej springa omkring där bland alla barnen. Det kändes så definitivt att hon inte är en bebis längre, utan ett litet barn. Ett ganska självständigt litet barn. Vilket såklart är bra, det är ju det jag vill! Men ändå konstigt. Lite sorgligt och väldigt spännande. För ett år sedan var hon så liten och nu ska hon liksom ha ett eget liv på dagis där vi inte är med. Läskigt, nervöst och som sagt spännande på en och samma gång. Men det ska nog gå bra det här också 🙂

Japp, den lilla pricken på mitten är Tilde. Självständig, sa jag det? 😛

20121105-200000.jpg

Lycklig över alla roliga leksaker:

20121105-200009.jpg

6 svar till “Dagis”

 1. Maria o Anni said

  Norrsättersgatans dagis?

 2. A-C said

  Japp, stämmer bra! Hur listade du ut det? 🙂

 3. Ida said

  Härligt att det gått bra!! 🙂 Hon ser ju ut att trivas som fisken!

  Bara så du vet så får man inte fota och lägga ut bilder där andra barn är med på förskolan. Det är emot kommunens sekretess. 🙂 Nu syns det ju knappt på den bilden men kan vara bra att tänka på i alla fall..

 4. A-C said

  Hade inga planer på att fota andras barn mer ingående än så här. Dom råkade bara komma med 😛 Men det kan absolut vara bra att veta inför kommande luciatåg och avslutningar!

 5. Ida said

  Ni får säkert info om det inför lucia 🙂

 6. Maria o Anni said

  Våra barn gick där något halvår för 15 år sedan. Och så är det närmsta dagiset med lekhall 🙂
  Se det som en yrkesskada!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: