Äntligen tävling igen!

02 september 2012

Igår åkte vi till Örebro. Det var ju över en månad sen sist så jag såg väldigt mycket fram mot det här. Eddan skulle ha tävlat men eftersom han fortfarande återhämtar sig efter sin skada så blev det bara Onnie som fick köra. Och för hennes del var det som att göra debut igen.

Hon gick i alla fall väldig fint! Jag klantade mig i agilityloppet. Stack lite för tidigt och drog henne med mig förbi en tunnelingång. Vi fick en vägran för det och kom lite ur rytm, vilket troligtvis var anledningen till att hon missade en pinne i slalomen och vi diskade oss. Men på det hela taget ändå ett lopp med väldigt bra känsla. Dock saknade hon lite tryck. Tror att hon inte riktigt hade fattat vad det hela handlade om. Att vi var där för att HON skulle springa agility. Annars brukar det ju alltid vara Ed som får göra det.

Till hopploppet hade hon i alla fall kommit igång. Loppet gick riktigt bra men tyvärr rev vi näst sista hindret. Mitt fel -som vanligt. Lustigt nog ramlade inte bommen ner förrän vi hoppat sista hindret, så jag hann tänka tanken att det kanske gick ändå, men nej. Hur som helst så var känslan grym! Hon gör precis det jag ber om, är följsam och noggrann. Vi fick också äntligen en tid att kunna jämföra med de andra hundarna och den räckte minsann till klassens näst snabbaste tid! Bara 35 hundradelar efter Fannys Epic som gick in och gjorde ett riktigt kanonlopp! Och det är jag såklart mer än nöjd med! Jag såg Epics lopp och tyckte han såg riktigt snabb ut, tänkte att det blir svårt att konkurrera mot honom, men vi var ju faktiskt inte alls lång efter! Å va roligt det är att ha en hund igen där man kan känna att man faktiskt har en chans!!!

20120902-145435.jpg

3 svar till “Äntligen tävling igen!”

 1. Hedvig said

  Vad kul! Duktiga Onnie, hon såg ju för härlig ut i Karlstad med! Hon blir nog en grym tävlingshund den lilla damen 😀

 2. Johanna said

  Vad roligt! Bra jobbat, både du och Onnie!

 3. Sara said

  Onnie är jätteduktig, retligt på det där rivna hindret! Snart sitter nollorna å då trillar ju pinnarna in!! 🙂 heja er!
  Ingen film på loppen? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: