Fåren på plats och vallpremiär för Pix

01 augusti 2012

I två månader har vi kämpad med att ta bort bångstyrig taggtråd, alldeles för högt gräs och märlor som aldrig vill som man själv vill. Projekt får har bitvis känts som något som aldrig kommer bli klart, men nu så! Igår kunde vi äntligen hämta två tackor och deras nästan vuxna lamm, totalt åtta stycken får, och släppa på dem i den nystängslade hagen 🙂

20120801-095038.jpg

Detta innebar såklart också att Pixel för första gången fick träffa får! Jag kan ju väldigt lite om vallning men tänkte att titta lite på fåren och flytta lite på dem för att få upp lite intresse kan ju inte skada. Jag hade lina på honom eftersom jag inte hade en aning om vad han skulle göra. Först var han totalt ointresserad av fåren och ägnade sig mest åt att äta bajs. Så då gick vi tillsammans mot fåren en stund tills han insåg att dom faktiskt flyttade på sig när han närmade sig. Då ramlade polletten ner och helt plötsligt vallade han! Han visade inga som helst tendenser att hetsa upp sig över situationen så jag tog av linan. Han rundade fåren jättefint, ville såklart helst upp mot huvudena och stoppa dem men var ändå inte helt omöjlig att få att byta håll. Några steg lyckades han också driva fåren mot mig. Så himla häftigt!!! Han är verkligen en fantastisk liten hund! Nu ska det bli roligt att få komma igång på riktigt!

Såklart förevigades det på film som ni kan se här.

4 svar till “Fåren på plats och vallpremiär för Pix”

  1. Hedvig said

    Vad häftigt! En sån duktig lillplutt 🙂 Var har ni fåren då? Har ni dem ihop med Lydia? Vad roligt att ha egna får!

  2. A-C said

    Det är jag, Lydia och Anders som delar får. Dom går i en hage som ligger på väg ut mot oss. Tar väl ca 5 min att åka, helt perfekt!

  3. Duktiga ni är 🙂 åh vad roligt med får! Ösa är ju bara skadad men hoppas vi kan få till en träff snart! Kram

  4. morrissaga said

    Härligt att ni skaffat får! De är så fina och charmiga djur! Vallning är inganting som jag själv håller på med, där har jag proffshjälp av andra vallhundsmänniskor. Men jag kan inte låta bli att fascineras av en vallhund som jobbar, de verkar verkligen älska det. Hoppas att det går bra för er och era hundar! (Och hör gärna av dig om du behöver några tips om själva fårskötseln, men de är ju väldigt lätta djur att hålla 🙂 ) Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: