Debuten inställd

26 juni 2012

Till helgen var tanken att Onnie skulle debutera. Tyvärr blir det nog ingen debut för oss. Onnie känns inte riktigt som sig själv. Hon drar sig undan, är lättretlig, tycker saker är lite läskiga och framför allt så ger hon inte gärnet på agilitybanan och blir väldigt trött när vi tränar.

Jag reagerade på det här med träningen för några veckor sedan. Hon slog av på takten och blev osäker. Hon orkade aldrig mer än ett varv på banan innan hon självmant gick och lade sig och flåsade massor. Tillslut var det så illa att vi sprang ett varv, satte oss på farstun och pysslade med annat tio minuter medan hon återhämtar sig och kunde köra igen. Under den tiden hann hon till och med somna! Onnie liksom!! Först trodde jag att det berodde på värmen, hon är nämligen väldigt värmekänslig. Men sedan tog jag av fästinghalsbandet och schamponerade hela hunden. Efter det har hon piggnat till och varit sig själv igen, men nu tycker jag att hon känns konstig igen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men något känns fel. Så därför har jag nu beställt tid för provtagning mot fästingsjukdomar. Om inte annat för att utesluta.

Det känns såklart skittråkigt, men det är ändå inte hela världen. Det viktigaste är ju att hon mår bra och känns pigg. Jag vill ändå inte debutera med en hund där allt inte känns hundra. Nu hoppas vi bara att det inte är någon eländig fästingsjukdom som ställer till det!

4 svar till “Debuten inställd”

  1. Hedvig said

    Men lilla Onnie då 😦 hoppas ni hittar vad det är och att hon piggar på sig. Bra beslut att stryka henne när hon inte känns ok!

  2. Lilla tjejen! Håller tummarna för att det är något snabbt övergående och att hon snart mår bra igen!

  3. Hoppas hon kryar på sig snabbt! Kram

  4. Ska man hålla tummarna för att det är en fästingsjukdom så att du vet vad som är fel, eller att hon piggnar till av sig själv? Håller tummarna det gör vi för att hon ska bli bra igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: