Tapetsering och vallning

20 augusti 2011

Sedan sist har mitt liv nästan uteslutande kretsar kring tapetsering och ankvallning. Strax efter mitt förra inlägg drog projekt ”få ordning på barnrummet” igång. Innan har rummet mest fungerat som gästrum/hundträningsrum/skräprum och haft någon slags beige-brun, ful tapet som inte blev bättre av att katterna jagade efter möss i vintras och drog ner stora bitar av tapeten… Det  var ju liksom givet att det skulle bli barnrum så småningom och nu, närmare tre veckor senare bestående av spackling, slipning, tapetsering, målning av möbler och några vändor på ikea så är det alltså äntligen klart! Väldigt skönt, för även om inte magen ser så stor ut kanske så är det jättemycket ivägen och ganska så otymplig att bära runt på. Så här blev det:

Jag och magen in action 😉 I bakgrunden ser ni den gamla fula tapeten. Brunt är fult, så det så!

Istället valde vi en behagligt grön tapet som man liksom bara blir glad av 🙂

Sängen är bäddad, skötbordet monterat och de flesta andra grejerna på plats. Jag tror vi är redo för bebis (om man nu kan bli det...)!

 

Så över till mitt lyckopiller just nu och det är Eddan och ankorna. Sedan ankorna kom har vi vallat flitigt! Det är verkligen den perfekta sysselsättningen i mitt tillstånd. Jag tror att Ed blev lite smådeppig av viloperioden som blev efter den sista agilitytävlingen då han inte fick träna någon agility. Den deppigheten är som bortblåst nu när han får valla istället. I början var han lite försiktig och ganska osäker men det har han definitivt kommit över nu och jag skulle nog säga att man numera kan klassa honom som en riktig ”vall-idiot”, haha! Så fort han får chansen springer han ner till ankhagen och smygvallar, sötnosen ❤ Jag hoppas på att kunna filma honom in action någon dag men tillsvidare får ni hålla tillgodo med lite kort:

"Fålla ut", det är så himla praktiskt med ankor, allt går att lösa med några kompostgaller 😉

Eddan i djup koncentration

Fösningen börjar gå bättre och bättre, men det är betydligt svårare med ankor än får...

Och en liten närbild på de fina små ankorna (och Eddans rumpa 😛 ). Till våren hoppas vi på småttingar och husse har lovat att gräva en ordentlig damm att simma i 😀

8 svar till “Tapetsering och vallning”

 1. Emma said

  Gud vad fint barnrummet blev! Och Ed är ju alltid Ed, världens finaste ❤ Otippat att han var försiktig och lugn med ankorna, med får har han ju varit tvärtom. Jag hade förväntat mig ett telefonsamtal från dig där du skrek "Vad är det här för jääävla hund??? Han har skrämt ihjäl ankorna!!" haha 😀

 2. A-C said

  Hahaha!!! Näe, det var verkligen aldrig någon fara. Han har inte nuddat en fjäder ens! 😉 Fast vi började ju lite försiktigt med ankorna i fållan och hunden utanför för att känna oss fram. Jag hoppas på att få tillfället att valla på lite får någon gång också, Det är ju lite mer ”på riktigt”. Men tillsvidare funkar ankorna kanon! Grunden är ju densamma.

 3. Hej! Råkade trilla förbi här. Stort grattis till den kommande tillökningen i familjen! När är det dags?

  Låter hur kul som helst med ankor. Om jag lyckas övertyga min sambo är jag intresserad av några ankungar, om det blir några nästa år 🙂 Och vill du ha får att valla, får du gärna hälsa på hos mig i Sigtuna någon gång. De börjar bli ganska invallade nu, har ett par olika hundar som kommer hit och tränar ibland.

  Lycka till och ha det bra!

 4. Maria o Anni said

  Haha man kan nog aldrig bli nog förbered för bebeis men att ha alla saker klara underlättar ju absolut. Rummet blev jättefint.

 5. Vad fint rummet blev!!

  Duktiga Ed!

 6. Hedvig said

  Vad fint rummet blev!
  Vad roligt med ankorna 🙂 Har du introducerat Onnie, eller väntar du med henne?
  Var längesen vi sågs, vore trevligt att ta en promenad nån dag!

 7. Superfint och harmoniskt bebisrum! Ser ut som att man skulle vilja spendera mycket tid där!

  Väldigt spännande det här med ankvallning. Och kul för Ed att han fått något att göra nu när det inte blir någon agility! Ser fram emot att få se film så småningom.

 8. Johanna said

  Va fint ni har gjort! Där kommer nog lillan trivas kanon :). Söt han är Eddan! Meija hälsar att hon gärna vill komma och prov ”valla” ankorna… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: