”Så, nu går vi”

03 februari 2009

Min nya standardfras. Redan uttjatad och värre kommer det väl att bli ju närmare våren och desto fler tikar som börjar löpa. Jag har nämligen tröttnat på att stå och vänta i evigheter på att min hanhund ska nosa klart, lyfta lite nonchalant på benet och komma lunkande (nu pratar vi alltså om den stora hunden). Mina raska hundpromenader har allt mer förvandlats till ett långsamt lunkande i takt med att antalet löptikar ökar. Nackspärr är någor man får på köpet när man vänder sig för hundrade gången för att se om hunden behagar komma. Nu är det slut med det! Igår infördes den nya regeln på promenader: du nosar tills att jag kommer upp jämsides med dig, sen går vi! Och står du ändå kvar och nosar så ”råkar” matte gå rakt på den goda fläcken, viftandes med armarna och med ett hurtigt ”så, nu går vi”. Det har redan gett resultat! Nu kan vi äntligen gå en rask promenad i mitt tempo, utan stopp var femte meter för nosande. 😀

 

Har funderat lite på det här med foder också. Index äter så himla dåligt. Jag har försökt mer eller midre tvinga honom att äta genom att sitta bredvid och tjata på att han ska äta. Har också försökt göra utfodringen mer träningslik så att han förtjänar belöningen och dessutom kan få en lite extra köttbulle i -han äter då typ endast köttbullen. Igår fick han bara mat på morgonen i hopp om att han skulle kasta sig över maten imorse -men icke. Vad gör man? Han är smal som ett benrangel och kommer ju inte kunna bygga några muskler inför säsongen om han ska fortsätta så här. Vet att min uppfödare använder royal canins 4800 på Index pappa och halvsyster som är lika dåliga i maten de, kanske skulle testa det också. Problemet är att jag nyss köpte en 15 kg säck mat och hundmat är dyrt… Funderar på om jag kanske skulle köpa färskfryst hundfoder typ fodax, såg att de fanns på stallbutiken, och blanda i maten han redan har. Det borde han väl ändå gilla?! Men då är jag lite orolig att han ska bli bortskämmd och bara äta sådan mat för all evig framtid. Det funkar inte riktigt om man ska ut och resa, då är ju torrfoder mycket smidigare. Kanske skulle testa en liten säck royal ändå, bara för att se vad han tycker och om han tål det. Gaaah! Håller helt med Johanna -det här med foder ÄR en djungel!

Ett svar till “”Så, nu går vi””

  1. Frida o Isa said

    Jag hade färskfoder till Isa förut. Hon åt det ett tag men sen ratade hon det också :/ Men hon blev iaf inte bortskämd, för nu äter hon torrfoder =)

    Om du köper färskfoder så rekommenderar jag att köpa i 500g. Jag köpte 1 kg för att det var billigare men det blev knöligt att ha i kylen och dela massa gånger, usch!

    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: