Måste det finnas pinnar i skogen???

01 februari 2009

Idag har vi lärt oss att man ska undvika att lägga spår dagen efter en helkväll ute. Tyvärr visste jag inte om det här när jag hurtigt gav mig iväg imorse (eller tja, närmare 12.30 om sanningen ska fram) för att lägga spår åt Pepper. Efter en supertrevlig kväll igår med Frida och Hedvig som slutade i ett Flamman-besök så va väl kanske inte alla sinnen på topp idag. Det fick jag bittert erfaran när benen helt plötsligt trasslade in sig i en pinne, eller egentligen var det nog pinnen som trasslade in sig i mina ben och vägrade släppade tagen. Attans vad jag flög och landade gjorde jag ju så klart med knäet på en sten, AJ va ont det gjorde! Ensam och ynklig kännde jag mig när jag låg där i en hage i Tinnerö och kved. Var fanns min superhjälte då undrar jag?! Hur som helst lyckades ja kravla mig upp ochh traska mina två planerade spår.

 

Pepper skötte sig i alla fall utmärkt! Ett av spåren lade jag rakt igenom en hage. Eftersom man inte kan gå in och ut ur hagarna hur som helst så blev spåret rätt långt då jag var tvungen att gå till närmsta öppning i staketet. Det var svag vind och som sagt det längsta spår Pepper någonsin gått så han fick spåra på en gång medan det fortfarande var färskt, för att hålla motivationen uppe. Det gick kanoners!  Det andra spåret fick vänta tills efter vallningen och blev liggande nästan 3 timmar. Pepper har hittils bara gått färska spår så det var en ren chansning om han skulle fixa det. Lite tveksam var han i början, men sen fick han upp ångan och tuffade på hela spåret. Han är nog född spårhund den lille mannen. Går perfekt i spårkärnan, lugnt och fint och noggrant. Matte är grymt imponerad!

 

Därefter fortsatte vi till klubben för att träffa Hedvig och Troll för vallning. Idag tyckte Index att han kan det här med vallning och att matte är rätt onödig. Tack vare bra tips från Hedvig fick vi i alla fall till några hyfsade flankeringar i hörnet tillslut.

Åsa kom förbi med sina hundar. Hon fick nog inget bra intryck av vallning eftersom det hon såg mest bara var en mig härjandes i hagen. Åsa: vi skriker inte alltid på hundarna sådär, ibland går det faktiskt bra också 😉

Pepper fick träffa Lovis och Signe, han tyckte det var döskoj -det tyckte inte Lovis och Signe, haha!

 

I fredags bar det iväg till tornby för lite nödvändig shopping. Ankorna fick en ny lyxig transportlåda i plast (dyr va den också!) som Index demonstrativt kissade på efter vallningspasset, det gäller ju att tala om vem som äger vad såklart. 😀 Pepper fick en barntunnel från IKEA. Vi får ju verkligen inte till det här med tunnlarna när vi tränar på klubben så jag kände att vi behövde en egen här hemma att träna på. Man kan väl inte säga annat än att Pepper verkar ha accepterat det här med tunnlar nu:

p1310031

6 svar till “Måste det finnas pinnar i skogen???”

 1. toktassarna said

  Hehe, jag funderade mest på vad alla som går förbi tänker om vallningen…

 2. Hedvig said

  Åsa, ja det undrar jag också.. Fast en kvinna gick skrattande därifrån när jag försökte dela ankorna… 🙂

  Söt han är lilla Pepper 🙂 Hoppas ditt knä går över snart, otur att stöpa i backen på det där viset!

 3. Hedvig said

  Btw så hittade jag ett inlägg på SVaKs forum från en tjej som jag känner lite som ville bilda en vallningsgrupp där man åker runt o tränar på olika får. Vet inte exakt hur det kommer se ut, men jag har anmält intresse för mig o två kompisar 😉 Sugen på att vara en av dom? 😛

 4. Hedvig said

  Det låter ju definitivt som nånting vi kan göra!

 5. mollya said

  Ajajaj! Akta knät! Härligt med en superspårhund 😉
  Det där med att bilda vallningsgrupp lät förövrigt väldigt intressant! Jag vill vara med om jag får…

 6. lydiaodingo said

  ähum. Förlåt, den där mollya är ju jag då 😉 Vi får höras en dag snart! Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: