Valptitt

28 december 2008

Nej, jag ska inte ha några fler hundar. Men mamma ska skaffa en!  Ända sedan vi tog bort familjens bearded collie för 6 år sedan så har mamma sagt att hon ska skaffa en hund igen när hon bli pensionär. Den 19:e december arbetade mamma sin sista dag så nu väntar pensionen och därmed alltså också en hund!

 

Jätteroligt tycker ju jag såklart! Att få dela sitt största intresse med mamma är ju inte helt fel. Sen kan jag nog inte räkna med att hon kommer bli riktigt så nördintresserad som jag är, men mycket hundprat lär det bli framöver 🙂

 

Egentligen hade hon inte tänkt sig någon valp förren i vår. Kennel var sedan länge bestämt och valparna var beräknade att vara leveransklara i mars. Snopet nog fick den här tiken kennelhosta i samband med stora stockholm och kunde därför inte paras med den tilltänkte hanen… Så nu i jul har vi kikat runt på andra möjliga kennlar  inom lämpligt avstånd, och då visade det sig att det inte var några kullar med leverans i vår plannerade hos någon kennel. Däremot fanns det vaplar nu med leverans den 14:e januari hos kennel Tins & Tans. Mamma var lite skeptiskt eftersom hon hade tänkt ägna de första månaderna som pensionär åt diverse förrådsstädningar, men jag övertygade henne med att valpar sover mycket och hon kommer säkert hinna städa under tiden (eller inte… 😉 ) Hur som helst så blev det bestämmt att vi skulle få komma och titta på valparna. Och minsann slutade det inte med att mamma tingade en liten Bill 😉

Bill är alltså en cocker spaniel med färgen blue roan. Han var en riktigt cool liten kille med bra ”av-knapp”. Tror han kommer passa min mamma perfekt!

 

Lille Bill:

pc280188

 

Stolt mamma med sin nya lilla hund:

pc280182

 

Den 17:e januari flyttar Bill hem till Gävle till pappas stora avsaknad av entusiasm… 😛

2 svar till “Valptitt”

  1. toktassarna said

    Men vad roligt! Så mycket valpar det är i krokarna nu…

  2. propiraya said

    vad roligt med ny blogg! Ja det är mycket snyggare så här, och mycket personligare, kanon! Hörde att du skulle på kennelturné/vallningstur, shit vad kul! Ni lär göra succé 😀 säg till om du skall på vallningsturné uppåt landet så hänger vi med och så får ni bo hos oss 🙂 kram kram & gott nytt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: